Molecule of the Month

Molecule of the Month June 2021:
Oxo-Functionalised Mesoionic NHC Nickel Complexes for Selective Electrocatalytic Reduction of CO2 to Formate
S. Bertini, M. Rahaman, A. Dutta, P. Schollhammer, A. V. Rudnev, F. Gloaguen, P. Broekmann, M. Albrecht;
Green Chem., 2021, 23(9), 3365-3373; doi:10.1039/D1GC00388G

Preise und Ehrungen

Eva Hevia, Professor of Inorganic Chemistry at the Department of Chemistry, Biochemistry and Pharmacy in the University of Bern has been honoured by the Spanish Royal Chemical Society (RSEQ) with the "Research Excellence Award 2021".
Research in the Hevia group focusses on on polar organometallic synthesis and catalysis, at the crossroads of inorganic, organic, and green chemistry.

The Department congratulates Eva on this award!

Medienmitteilungen

Mechanismus entdeckt, wie das Coronavirus die Zelle kapert
Forschende der Universität Bern und der ETH Zürich haben einen Mechanismus entdeckt, wie das Coronavirus menschliche Zellen manipuliert, um seine eigene Vermehrung sicherzustellen. Dieses Wissen wird helfen, Medikamente und Impfstoffe gegen das Coronavirus zu entwickeln.
14.09.2020 Details siehe Medienmitteilung der Universität Bern

Einblicke in Forschungsgebiete