Molecule of the Month

Molecule of the Month April 2021:
Engineering of a Functional γ-Tocopherol Transfer Protein
W. Aeschimann, S. Kammer, S. Staats, P. Schneider, G. Schneider, G. Rimbach, M. Cascella, A. Stocker;
Redox Biology, 2021, 38, 101773/1-12; doi:10.1016/j.redox.2020.101773

Preise und Ehrungen

Prof. Dr. Francesca Paradisi has been awarded with the "SCS Green & Sustainable Chemistry Award 2021" by the Swiss Chemical Society in recognition of her ground-breaking work in developing eco-friendly and ultra-efficient biotransformations for the synthesis of high-value chemicals, dramatically increasing the applicability of biocatalysis.

Medienmitteilungen

Mechanismus entdeckt, wie das Coronavirus die Zelle kapert
Forschende der Universität Bern und der ETH Zürich haben einen Mechanismus entdeckt, wie das Coronavirus menschliche Zellen manipuliert, um seine eigene Vermehrung sicherzustellen. Dieses Wissen wird helfen, Medikamente und Impfstoffe gegen das Coronavirus zu entwickeln.
14.09.2020 Details siehe Medienmitteilung der Universität Bern